The Art Of Improvisation 2016

Improviserend Leven

 
Op deze pagina vind je inzichten, tips en trucs om zelf ook je leven te gaan improviseren. Een levensfilosofie zonder regels of guru’s, maar helemaal passend bij jouw unieke persoonlijkheid. Het leven als een feestje, een achtbaanrit, een droom. Heb jij ook nog leuke inzichten of tips? Laat het me weten via contact.
 

La vie á l’improviste

Alles verandert voortdurend. Elke dag is uniek en elke ontmoeting of gebeurtenis zorgt weer voor nieuwe perspectieven en inzichten. Er is niets dat stil blijft staan, zelfs je lichaam is constant aan verandering onderhevig.

Improviserend leven betekent: je helemaal overgeven aan deze natuurlijk flow van de wereld en je eigen plek daarin. Jezelf elke dag als nieuw persoon beschouwen, met nieuwe mogelijkheden. Het doorzien en loslaten van beklemmende overtuigingen, vastgeroeste denkpatronen en angsten.

Improviserend leven betekent ook: afstemmen op je eigen golflengte, en doen wat jij hier te doen hebt op precies het juiste moment. Vanuit jouw eigen waarheid. Met improvisatie als levensfilosofie heb je namelijk geen externe autoriteiten nodig die jou vertellen hoe je moet leven of wat goed en slecht is. Je voelt zelf wat voor jou klopt!

Interview bij studenten journalistiek

‘Improviseren? Oh, maar dat kan ik niet hoor’ – Deze reactie krijg ik vaak als ik vertel over mijn werk als improvisator. De overtuiging zelf niet te kunnen (of durven) improviseren, is een goed voorbeeld van de beperkende rol die onze mind vaak speelt’

Inzichten

Bewustzijn Magazine-interview: Alex Dijk en ik over 'improvisatie als levenskunst (artikel)'

Hans Boutellier: Een samenleving gebaseerd op improvisatie (video)

J.W. Bijleveld met improv-piano van mij in Rode Hoed: Moet je loslaten? (audio)

Improviseren is goed voor je brein (video)

Dave Morris: 'Geloof het of niet, maar het leven bestaat uit improvisatie' (video)

Bill Hicks: 'Life is just a ride' (video)

Paul Smit: 'Dingen gebeuren, alles is goed' (video)

Patricia Madson: 'Improvisatie is als de Tao' (video)

 
 

Tips & Trucs

Focus op het hier en nu (video)

Volg je enthousiasme en passies (video)

Doe elke dag iets nieuws