The Art Of Improvisation 2016

Portfolio

Portfolio van YouTube video’s
Mijn YouTube-kanaal kun je beschouwen als een tijdlijn van mijn ontwikkeling als improvisatie artiest. Elke video is een registratie van een memorabel improvisatie-moment, en is ook a l’improviste gefilmd -meestal door mijn vriendin- en ge-edit.

Inmiddels heb ik er al wel 90 online staan, opgenomen in verschillende contexten, verschillende landen, met allerlei muzikanten en gelijkgestemden. Sommige blijven bij de 100 views steken, andere worden opeens een ‘hit’, zoals mijn ‘Happy Hardcore Piano’, die op Dumpert.nl meer dan 140.000 views haalde.


Benieuwd naar mijn werk? Bekijk dan deze compilatievideo; 23 allerbeste improvisatiemomenten van 2011-2013 in tien minuten!

 

Op mijn Soundcloud-account vind je ook een aantal (ietwat oudere) audio-opnames.
 

Hieronder vind je een overzicht van mijn youtube- video’s, onderverdeeld in handige afspeellijsten. Druk op het ‘next’ knopje (linksonder in het balkje) voor de volgende video.

Persoonlijke piano improvisaties

Bekijk hier allerlei improvisatie kado’s die ik online heb gezet, vaak in opdracht. Wil jij zelf ook zo’n origineel kado aan iemand geven? Kijk dan op ‘bijzonder kado’ of neem direct contact met me op.

Live optredens

Het bijzondere van improviseren is dat je het overal en met iedereen kunt doen. Dat zie je ook terug in deze selectie video’s. De variatie in context, publiek, artiesten en sfeer is enorm!

Muziek in de 432hz-stemming

Het verschil tussen muziek in de gebruikelijke A=440hz en de 8hz lagere 432hz-stemming is niet zomaar uit te leggen; dat moet je ervaren. Ik ben er verknocht aan geraakt, en speel er nu zoveel mogelijk mee, zeker bij het opnemen van improvisatie kado’s. Geïnteresseerd? Bezoek dan eens mijn (engelstalige) pagina over 432hz.

Improvisatie in India

In 2011 heb ik 6 maanden lang avonturen beleefd in ‘Incredible India’, met mijn vriendin Lonneke. Beleef het na met deze 22 knotsgekke improvisatie-video’s, op de meest kleurrijke locaties gefilmd door Lon en door mij ge-edit. (chronologische volgorde). Jamsessies, guru’s, hippies, tropisch strand, himalaya’s, heilige koeien, het komt allemaal voorbij.

Bekende liedjes

‘Smells like teen spirit’, ‘happy hardcore piano’ ‘Bohemian Rhapsody’ en ‘Gangnam-style piano’ zijn mijn pianocovers tot nu toe. En ‘Liebestraum’ van Liszt, uitgevoerd tijdens de bruiloft van mijn zus. Ik kan ook pianocovers opnemen in opdracht: kijk eens op ‘improvisatie kado’s’ of neem direct contact op.


Early Work

Voordat we naar India op reis gingen, maakte ik mijn eerste video’s. De kwaliteit is nog niet altijd zo best, maar geïmproviseerd wordt er wel! Zoals in de 1e video, tijdens een raw food diner in een Berlijns restaurant, tijdens de stromende regen.