Dragonfly Ecstatic Dance Band

Mensen laten dansen op volledig geïmproviseerde muziek

Mensen laten dansen door je eigen muziek is iets bijzonders. Zeker als die muziek helemaal geïmproviseerd is! Het voelt dan ook als een eer om onderdeel te mogen zijn van Dragonfly, een band van vijf muzikanten die voornamelijk optreedt tijdens Ecstatic Dance avonden.

Het recept van Ecstatic Dance: na een ceremonie om iedereen in de juiste stemming te krijgen, wordt twee uur gedanst. In stilte. Zonder drank/drugs. Het doel is om een soort ‘organische trance’ te bereiken, een heerlijk gevoel waarop je de rest van de week kunt teren. Meestal wordt de muziek verzorgd door dj’s, maar in ons geval spelen we dus twee uur achter elkaar full on freestyle. Daardoor kunnen we voortdurend reageren op de dansers, en vice versa. Alles kan en alles mag qua muziek, van funky tot tribal, van klassiek tot happy hardcore (echt waar). Wat een kick!

Dragonfly wordt gevormd door vijf muzikanten met verschillende achtergronden:

Dymphi Peeters – African Kora, Vocals, Flute
Ignas te Wiel – Percussion, Vocals
Boudine van Slobbe – Percussion, Hang
Freek Zwanenberg – Piano, Keyboard
Mehmet Polat – Ud, Violin

Daarnaast werken we intensief samen met- en krijgen we veel steun van Lale Freie en Marcoleon Baas van Ecstatic Dance Utrecht. We hebben een website, een Facebookpagina. Hierop kun je zien wanneer we weer optreden.

Benieuwd? Luister hieronder naar onze muziek, en/of kom eens langs tijdens een dansavond! Op de site van